Novosti

Kako da lakše kupite ili prodate nekretninu?

Proces prodaje i kupovine nekretnine je jako stresan. Naročito ukoliko prodajete svoj stan u kome živite, kako biste odmah kupili drugi.

Tada je neophodno uskladiti nekoliko različitih faktora, prodaju svoje nekretnine sa kupovinom nove, upoznati se sa brojnim informacijama od stanja na tržištu, preko određivanja prave cene nekretnine i toga šta sve ulazi u cenu kvadrata, do pravne dokumentacije neophodne za izvršenje transakcije.

Angažovanjem renomirane kompanije za promet nekretnina, uštedećete sebi vreme i značajno olakšati celokupan proces prodaje i kupovine stana ili kuće. Evo u kojim sve segmentima vam agencija može biti od velike koristi:

Određivanje realne početne cene
Cena kvadrata zavisi od brojnih faktora vezanih za vašu nekretninu – od toga da li je vaš stan novije ili starije gradnje, kolika je kvadratura, struktura pa i orijentacija stana, kako je opremljen, da li je renoviran… Cena nekretnine zavisi i od lokacije, pa se dodatno morate raspitati o cenama kvadrata u okolini vašeg stana. Sve su ovo brojni detalji kojima morate da vladate, jer ukoliko odredite previsoku cenu, izgubićete potencijalne kupce i vreme, a ako podcenite vrednost svog stana ostaćete bez dela novca za koji ste mogli da prodate svoju nekretninu.

Agencija vam pruža savet pri određivanju cene stana ili kuće u skladu sa stanjem na tržištu, što je najvažniji korak pri prodaji. Takođe, daće vam i informaciju o vremenu koje nekretnine slične vašoj provedu u ponudi, kako biste znali kada možete očekivati da se posao završi.

Agencija vam pruža pravnu pomoć
Kupovina ili prodaja doma obično zahteva desetine papira, izveštaja, ugovora i drugih tehničkih dokumenata. Pojedine agencije, kao što je West Properties, u saradnji sa pravnicima pomoći će vam oko celokupne dokumentacije neophodne za uspešno izvršenje transakcije. Pobrinuće se oko predugovora kojima se definišu obaveze za obe strane kupoprodajnog procesa, čime dobijate maksimalnu zaštitu.

Agencija besplatno reklamira vašu nekretninu
Kada prodajete nekretninu morate je i oglasiti kako biste došli do kupaca. Agencije sarađuju sa brojnim oglasnicima nekretnina, pa će vaš stan ili kuću oglasiti i to potpuno besplatno. Dodatno, agencije imaju i sopstvene kanale komunikacije sa potencijalnim kupcima, što povećava šansu da prodate svoju nekretinu. Ne zaboravite da agencije u istom trenutku imaju i klijente koji traže nekretnine, pa će tako i vaš stan ili kuću direktno ponuditi potencijalnom kupcu.

Agencija vam štedi vreme
Bilo da prodajete ili kupujete nekretninu, angažovanjem agencije ćete znatno uštedeti vreme. Ako prodajete stan – agencija će za vas filtrirati ozbiljne potencijalne kupce.
S druge strane, ukoliko ste zainteresovani za kupovinu nekretnine agencija će iz široke ponude odabrati one koje najviše odgovaraju vašim željama i mogućnostima, štedeći vam dragoceno vreme u potrazi. Dodatno, renomirane agencije u svojoj ponudi imaju nekretnine koje su prošle obaveznu proveru dokumentacije, vlasništva nad stanom i svega što je bitno, a što vam daje dodatnu zaštitu pri kupovini nepokretnosti.

Ako prodajete ili kupujete nekretninu, najvažnije je da izaberete sigurnost. Zato ukažite poverenje profesionalcima sa dugogodišnjim iskustvom – West Properties tokom 18 godina postojanja nastoji da svojim klijentima uvek pruži bolje i više od standardnog načina poslovanja. Briga o klijentima i njihovim interesima oduvek im je bila u fokusu, a posvećen pristup nešto po čemu se posebno izdvajaju. Svojim iskustvom i znanjem, licencirani agenti kompanije West Properties olakšaće vam svaki korak u prodaji vaše nekretnine ili potrazi za novim domom.

Српски језикEnglishРусский